banner isbank

YAZ SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI


AYY Yaz Satranç Turnuvası 27-28 Temmuz 2013 tarihlerinde oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Turnuvada Kadir KARGI Başhakem, Yunus ÖZDEN ve Murat ÇEKİÇ hakem olarak görev yaptılar. 5 tur İsviçre Sistemi, 35+30 sn. eklemeli tempoyla oynanan karşılaşmalar, oyuncu ukd ortalamasının diğer turnuvalara göre yüksek olmasından dolayı kuvvetli oyunlara sahne oldu. Süpriz sonuçların alındığı turnuva sonunda tüm oyuncular kendi kategorilerine göre ödüllerini aldılar.
Turnuvanın en büyük süprizini, tüm rakiplerini geçerek birinciliği elde eden, 2003 doğumlu sporcumuz, Hayrullah Emre KESKİN yaptı. Emre DEMİRER ve Sabri BİRLİK ise 2. ve 3. olarak, yıldızlar kategorisinde mücadele etmelerine rağmen, büyüklerine gözdağı vererek ileride çok daha iyi sonuçlar alabileceklerinin sinyalini verdiler.
  
Eğitim Merkezi ve Turnuva alanı olarak kullanılan Gençlk Merkezi binasının yıkılacak olması sebebiyle; sporcu, veli, antrenör ve hakemlerimizde bir burukluk gözlendi. Ödül töreninde söz alan GHSIM Şube Müdürü Sayın İsmail KILINÇ " Salonlarımızda yıllarca satranca destek verdik, yeri geldi salonlarımız yetmedi, yeri geldi her türlü sevince ortak olduk. Umuyorum ki yeni binamızda daha fazla sporcuya hizmet vermeye devam edecek ve Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürlüğü olarak satrancın gelişimi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız..." ifadesinde bulundu.
   

Turnuva ile ilgili tur sonuçları ve final sıralaması ise şu şekilde oluştu:
Küçükler Kategorisi                    
  1. Hayrullah Emre KESKİN  (4.5 puan)          
  2. Ahmet Emin DUMAN      (3 puan)
  3. Batuhan DURHAN          (2 puan)
Yıldızlar Kategorisi
  1. Emre DEMİRER      (4.5 puan)
  2. Sabri BİRLİK         (4 puan)
  3. Selma DANIŞMAN  (3.5 puan)
Genel Kategori
  1. Mehmet AYTEKİN   (4 puan-12 bh)
  2. Ramazan TÜMER    (4 puan-11 bh)
  3. Batuhan TOKMAK   (3.5 puan)

xlsBaşlangıç Sıralaması xls1. tur xls2. tur xls3. tur xls4. tur xls5. tur 
xlsFinal Sıralaması xlsÇapraz Tablo